RECEPTI IZ DOMACE KUHINJE EDA
TUFAHIJE-Lijepo ali slatko zadovoljstvo
Oguliti jabuke,uvijek birajte jabuke delises zute….male jabuke probirati da budu iste velicine,litar vode i oko 400 gr secera staviti da provrije,pa dodati oguljene i izdubljene jabuke i ociscene od kospica i pustiti da kuhaju,pomalo vaditi jabuke i gledati da li su dovoljne omeksale,ako jesu vaditi ih na oval i redati jednu kraj druge da se ohlade,vodu u kojoj su se kuhale takodzer ohladiti.Orahe samljeti kolicinu odrediti koliko ima jabuka dodati secer i slatko vrhnje i nakratko izmijesati na sporetu i tom masom puniti jabuke,poredati ih u dublju posudu i vodu u kojoj su se kuhale nasuti do polovine jabuka da budu u soku,staviti u frizider,posluziti s slagom i dodati ili orahe preko njih ili visnje kao na slici,,,moze bilo sta
Nema komentara:
Objavi komentar