Pita krompirusa:Razvlacenje jufke za pitu..vuceno tijesto za sve pite
Brasno prosijem pa napravim udubljenje i stavim soli,posipam polako hladnom vodom i rukama skupljam brasno sa svih strana da dobijem formu ne puno tvrdog tijesta,dobro ga namladim i preko nauljim i ostavim da odmara,poslije nekih pola sata raskuham na loptice i dobro namladim rukama na brasnu i nakon deset minuta malo jufku razvijem i namastim je uljem i stavljam jednu na drugu,opet ostavim da bude spremno za razvlacenje,na stolnjaku stavim jednu jufku i vucem je sa svih krajeva da je razvucem sto tanje,prerezem jufku preko na tri dijela i stavljam fil-----krompir isjeckam dodam dvije glavice na sitno isjeckanog luka,bibera,ulja,malo vegete,soli sve izmijesam i posipam po jufci,kada se ispece zalijem prokuhalom osoljenom vodom izrezem je i vratim u pecnicu,kad upije zalijem jos maslacem s malo mlijeka i vrhnjem za kuhanje
Nema komentara:
Objavi komentar