utorak, 3. studenoga 2015.

Panettone

Panettone
50 dkg brašna5,5 g kvasa
prstohvat soli1,5 dl mleka15 dkg otopljenog maslaca4 jaja8 dkg šećera45 dkg sušenog voća(brusnice, kajsije, šljive, pomorandže, limun…)15 dkg sjeckanih lešnika i orahaPriprema:Napraviti dizano tijesto od svih sastojaka osim od voća, lješnika i oraha pa ostaviti na toplom da se tijesto digne. Kada je tijesto naraslo umješati u njega i sušeno voće, lješnike i orahe i izručiti u podmazani kalup. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Čačkalicom provjeriti da li je kolač gotov.Savjet: Ako nemate pravi kalup za panettone možete da improvizujete.,napravite kalup od kartona i aluminijumske folije ili oblozite pek papirom

Nema komentara:

Objavi komentar