Za ovaj kolac íma vise nacina pripreme,ja ga pravim ovako..
6 bjelanjaka sa 6 kasika secera umutim u cvrst snijeg,dodam 150gr.kokosa i jednu kasiku brasna,pola vrecice pr.za pecivo dodatno sve izmijesam i stavim u tepsiju i susim koru na 150c.nekih pola sata,u meduvremenu 6 zumanjaka umiksam sa tri kasike mlijeka i 5 kasika gustina i sipam u 1/2 litre mlijeka u koje sam stavila cokoladu i 10 kasika secera,skuham kao puding i stavim na hladenje.Kad je vec se ohladilo,posebno izmiksam 250gr.margarina i dodam smjesu koja se vec ohladila i dobro izmiksam..da napomenen da mozete dodati ekstrakt badema,a i ne morate,izlijem smjesu po ohladenoj kori,dobro je poravnam i preko jos izmutim 2 slag pjene i na kraju cokoladnu glazuru,koju sam ovaj put samo isarala po kolacu.Staviti u frizider na hladenje,za 2h.se vec moze rezati i kusati.Volim ove kolace..lijepi su,ne oduzimaju puno vremena :-)
Nema komentara:
Objavi komentar