nedjelja, 8. studenoga 2015.

Fasirane snicle

Snicle od fasiranog mesa i restovani krompir
Negdje oko 600gr.mljevenog mesa dodala 2 glavice crvenog luka,(ja sam ga izrendala,).,bijelog luka nekih 5-6 cesnjeva,vegeta,biber,prezla,sve dobro izmijesala i oblikovala rukama polpete,przila u dubokoj tavi..pa malo tako na tihoj vatri drzim da lijepo porumene,a istovremeno u zdjeli stavim vrhnje za kuhanje..kasikicu senfa i malo parmezana izmijesam.,zalijem snicle i nakratko da prokuha,
Za restovani krompir sam birala bijeli krompir,izrezala na kocke i stavila kuhati,kad je omeksao u tavi sam stavila dvije kasike maslaca,otopila i samo lagano prevrtala krompir po tavi i na kraju dodala zacine i sluzila uz snicle uz mali dodatak crvene kisele paprike

Nema komentara:

Objavi komentar