srijeda, 18. studenoga 2015.
Strudla(tako fina i meka,svjeza duze vrijeme)
Najbolje tijesto za strudlu iz frizidera,uzeti 250gr.margarina izmiksati sa 3kasike secera,2jaja,2kasike pavlakem,1vanilin secegq ili koricu izrendanog limuna,a posebno u 1dcl.toplog mlijeka staviti kvasac da se uzdigne i dodati smjesi,sve izmijesati dobro i dodavati na to brasno i mijesiti dok ne dobijete glatko,cvrsto tijesto,staviti ga u plasticnu posudu i prekriti najlon foliju,ostaviti u frizider,najbolje preko noci ili ako hocete 2h u frizideru,kasnije izvaditi i izmijesiti na radnoj povrsini na brasnu u dvije lopte,neka odmara 15min i razvijati strudlu s cim volite,ja sam ovu s makom koji sam prelila s 1dcl mlijeka,10kasika secera i kasikicu gustina..izmijesala do vrenja,ohladila i filovala strudlu,kad je savijete,neka nadolazi u tepsiji u frizideru ili na hladnijem mjestu,peci na laganoj temp.nekih 45 do 50minuta,provjeravati cackalicom,strudlu vrucu premazati margarinom i posuti staub secerom da bi secer ostao na kori strudle:-)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar