utorak, 3. studenoga 2015.

Punjene leptir kifle

LEPTIR KIFLICE PUNJENE SIROM 250 ml vode250 ml mlijeka14 g suhog kvasca ili svjezeg kvasca1 kašičica sećera700 g brašna1 kašičica soli.Za punjenje:oko 300 g domaćeg siraOstalo:50 g margarinamalo mlijekasoPripremaPomiješati mlijeko i vodu, ugrijati, dodati kvasac, šećer i ostaviti da se digne. U 700 g brašna dodati kvasac, so i zamjesite tijesto, (treba da bude onako kao za pitu, da se ne lijepi za ruke, pa ako bude trebalo dodajte još brašna).Tijesto podijeliti na dva dijela, i razvijati na stolnjaku kao što razvijate pitu, ali ne tako tanko.Kada ste razvili, tijesto malo poprskajte rastopljenim margarinom. Poredajte po njemu sir,urolajte sa dvije stranePresjeći tijesto na dva dijela, i umotati uz pomoć stolnjaka isto kao i jufke od pite.Tijesto rezati na željenu veličinu.Poredati u nauljenu tepsiju i ostaviti da se diže 60 minuta.Premazati kiflice mlijekom i solju prije pečenja. Peći i kada ih izvadite prekrijte ih krpom

Nema komentara:

Objavi komentar