subota, 7. studenoga 2015.

Bolognese umak

Bolognese i spagete
500 gr.mljevenog juneceg mesa
4 glavice  crvenog luka srednje velicine,mrkva
biber,origano,vegeta,paradajz-pire
Isjeckati luk,isprziti ga na masnoci da ne porumeni,vise da smeksa,dodati meso i dinstati zajedno,zatim dodati izrendanu mrkvu,paradajz -pire i opet mijesati uz dodavanje ostalih zacina,dodati vodu tek toliko da prelazi preko mesa,tako kuhati na laganoj temp.i dodavati uvijek vodu na isto da je ne bude puno,smjesa ce da se sjedini i zgusne i umak je gotov,mozete kuhati makarone,ali spagete bolje idu uz ovaj umak,gledati da se kuhaju koliko je preporuceno na paketu od spageta,ocijediti i dodati malo maslaca i izmijesati spagete,takve posluziti uz umak

Nema komentara:

Objavi komentar