srijeda, 4. studenoga 2015.

Baklava

Moja baklava


Jufke razvijam i susim,tad znam da sam napravila dobar posao,1kg brasna,2 jaja malo soli,malo ulja i umijesiti u cvrsto i fino tijesto vise puta dnamladivati tijesto i onda raskuhati u dvije tri loptice i staviti da odmara,razvijati oklagijom sto tanje i susiti jufku na stolnjacima,za to vrijeme 800 gr,oraha pola mljevenih pola krupnije sjeckanih izmijesati i dodati 4 mljevene kasike petita keksa i malo secera,sve izmijesati.Tepsiju namastiti i sjeci jufke u velicini tepsije polijevati rastopljenim maslacem,staviti na dno dvije jufke,jufka pa maslacem politi pa opet jufka maslac orasi i tako po jednu jufku redati do kraja,na samom kraju staviti dvije jufke da nebi baklava izgorila i da bi zadrzala  kvalitet,peci je sat i po na laganoj temperaturi,prije pecenja isjeci,ja sjecem ovako najlakse mi je,,pripremiti agdu sto vise npr,1 litar vode 800 gr secera ali da se ne useceri previse,povecavati agdu ako ima potrebe,baklava mora biti potopljena u agdi….vrucu baklavu zaliti ohladenom agdom

Nema komentara:

Objavi komentar