petak, 19. svibnja 2017.


Pavaroti torta je jedna od onih torti koje se prave bez pečenja kora i dugog kuhanja fila, zbog čega je omiljena medju domaćicama, a zbog prisustva Jaffa keksa i banana deca je prosto obožavaju. Najbolja je ako je pravite danas za sutra, a idealna je za ukrašavanje perlama, listićima badema ili čokoladnim mrvicama. Ne, nije skupa, mada tako deluje, oduševiće vas sigurno 🙂 Odličan je izbor za praznike koji dolaze 🙂 Braon deo: 300 gr Plazma keksa preliti sa 200 ml mlakog mleka , tome dodati 100 gr istopljene crne čokolade. U posebnoj posudi potopiti 100 gr suvog groždja u 100 ml ruma, u to sipati 1 kesicu vanilin šećera, 200 gr mlevenih oraha i 150 gr otopljenog margarina (dovoljno je da omekša na sobnoj temperaturi). Sada lagano izmešati ove dve smese, sipati u posudu okruglog oblika, prekriti najlonom i ostaviti u frižideru da se stegne. Žuti deo: 1 kesicu šlag-kreme od vanile pomešati sa 500 ml šlag kreme i mutiti mikserom dok se ne dobije čvrst krem.

Nema komentara:

Objavi komentar